Nederland

Published on februari 21st, 2020 | by OpReisBlog

0

Op stap in eigen land

Veel mensen zoeken tijdens de vakanties de zon in het buitenland. Italië, Frankrijk en Spanje zijn populaire eindbestemmingen. Maar ook in Nederland zijn er veel dingen te doen en te bezoeken.

Amsterdam
Amsterdam, Den Bosch, Den Haag, maar ook Groningen en Maastricht zijn populaire steden in Nederland. Vooral Amsterdam is een populaire stad waar veel te zien en te doen is. In onze hoofdstad zitten 44 musea. Veel bezochten musea zijn het Rijksmuseum, Anne Frank Huis en NEMO.

Naast de vele musea, heeft Amsterdam leuke winkelstraatjes en goede restaurants. Maar ook voor de mensen die graag markten afstrompelt, is Amsterdam een leuke stad. De stad telt namelijk ruim 30 markten.

Volendam
Vanaf Amsterdam vertrekken er ook vele bussen richting andere populaire steden en trekpleisters. Zo vertrekt er ook een bus naar het typisch Hollands plaatsje Volendam.

Volendam, het haventje aan het IJsselmeer, staat vooral bekend om de sporen van de visserscultuur, de oude huisjes, de winkeltjes en sfeervolle horecagelegenheden. Ook is Volendam bekend omdat hier vele Nederlandse zangers zijn geboren.

Bij een bezoek aan Volendam mag het maken van een foto met traditionele klederdracht aan niet ontbreken.

Den Haag
Als je vanaf Amsterdam iets zuidelijker gaat dan kom je al snel in Den Haag terecht. Ook Den Haag, de stad aan de zee, is een trekpleister in Nederland. In de zomer zoeken vele Nederlands Scheveningen (gemeente Den Haag) op om op het strand te gaan genieten van de zon.

Maar niet alleen de stranden trekken veel bezoekers, maar ook bezoeken veel toeristen het attractiepark Madurodam.

Al met al zijn er genoeg dingen te doen en te bezoeken om toerist in eigen land te kunnen zijn.


About the AuthorGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to Top ↑