Top 5

Published on januari 6th, 2020 | by OpReisBlog

0

5 bezienswaardigheden in Los Angeles

In een stad als Los Angeles is er zoveel te zien, dat je door de tropische palmbomen daar het bos niet meer ziet. Om jou een beetje op weg te helpen in L.A. hebben wij hieronder vijf bezienswaardigheden staan die je moet hebben gezien.

Hollywood Sign
Jouw bezoek aan Los Angeles begint natuurlijk met het poseren voor het wereldberoemde Hollywood Sign. Er zijn genoeg plekken vanaf waar je het kunt zien, maar niet overal mag je zomaar jouw (huur)auto neerzetten. Wat ons betreft heb je het mooiste zicht vanaf Canyon Lake Dr. Hier kun je makkelijk de auto vijf minuutjes langs de weg zetten om vervolgens even een foto te maken met de Hollywood Sign op de achtergrond. Het is op deze locatie ook niet zo heel druk, maar er zijn altijd wel mensen die van jullie gezin een foto kunnen maken.

Griffith Park
Vanaf Canyon Lake Drive is het heel gemakkelijk (gebruik van een navigatie is altijd aan te raden) om richting het Griffith Park te rijden. Het park is redelijk groot, wij raden dan ook aan op zo ver mogelijk door te rijden naar boven om vervolgens in de buurt van het Griffith-observatorium te parkeren. Dit scheelt (vooral in de warmte) veel meters naar boven lopen.
Tevens is het Griffith-observatorium ook een aanrader om even (gratis) te bezoeken. Vervolgens heb je vanaf die plek ook een verbluffend uitzicht over de stad Los Angeles en verder.

Hollywood Walk of Fame
Als je vanaf het Griffith Park weer naar beneden richting de stad rijdt, dan is de kans groot dat je door of langs Hollywood rijdt. In Hollywood zelf is al veel te bezoeken, maar uiteindelijk staat Hollywood toch bekend om haar Walk of Fame.

De Hollywood Walk of Fame is de naam die is gegeven aan het gedeelte van het voetpad dat langs Hollywood Boulevard en Vine Street loopt. Op deze voetpad kun je meer dan 2500 grote kleurige tegels in de vorm van een ster zien met daarop per ster een naam van een beroemdheid uit de wereld van film, televisie, radio, muziek en/of theater. Om aan te geven in welke categorie de ster toebedeeld is, staat er een klein embleem onder de naam van de beroemdheid.

Universal Studios
De vorige drie bezienswaardigheden kun je makkelijk op dezelfde dag bezoeken. Maar voor het volgende moet je minimaal een hele dag uittrekken. Wat namelijk ook echt bezocht moet worden, zijn de Universal Studios in Hollywood.

De Universal Studios is een filmstudio en een themapark op hetzelfde ‘terrein’. Woody Woodpecker is de mascotte van Universal Studios Hollywood en de rest van de Universal Studios Parks.
De meeste attracties die je in het park kan bezoeken zijn gebaseerd op eerder geproduceerde Hollywoord films. Zo heb je een attractie in het thema van Jurassic Park, maar ook Harry Potter heeft zijn eigen trekpleister.

Er is ook een mogelijkheid om een tour te nemen door de originele studio’s. Deze studio’s zijn ook nog in gebruik voor hedendaagse producties, hier werd onder andere ook Desperate Housewives en Ghost Whisperer opgenomen.

Santa Monica (Pier)
Santa Monica is een stad dat naast Los Angeles ligt. Een van de grote toeristische trekpleisters is de Santa Monica Pier.

De Santa Monica Pier is een pier in de Stille Oceaan aan het einde van de Colorado Avenue. Op de pier is naast wat eettentjes ook het kleine pretpark Pacific Park gevestigd. Gamers zullen deze pier ook vooral herkennen van de videogame Grand Theft Auto V.


About the AuthorGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑