Top 5

Published on januari 12th, 2020 | by OpReisBlog

0

5 dingen die je moet bezoeken in New York

Mocht je, net als ons, een keer New York gaan bezoeken, dan staan er waarschijnlijk veel dingen op jouw verlanglijstje om te bezoeken. Dit was bij ons ook het geval. Er is zoveel te doen in ‘the city that never sleeps’. In de onderstaande top 5 gaan wij jou vijf tips geven die je moet bezoeken.

#1 Uitzicht vanaf de Empire State Building of de Rockefeller Center
Om je bezoek aan New York goed te beginnen, begin je natuurlijk met een geweldige view van boven. Je kunt naar boven op de Empire State Building (hoogste gebouw van New York) of de Rockefeller Center. Waar je vanaf de Empire de meest mooie uitzicht over Downtown Manhattan hebt, heb je vanaf de Rockefeller de mooiste views over Central Park. De rijen bij beide gebouwen (maar vooral bij Empire, omdat de meeste mensen hierheen gaan) kunnen lang zijn. Kortere wachttijden zijn er ’s ochtends heel vroeg, of juist ’s avonds laat ( je kan de gebouwen tot 2 uur ’s nachts bezoeken). In het donker met alle lampjes zijn de uitzichten ook geweldig!

#2 Brooklyn Bridge
Wat ook zeker een aanrader is, is bewandelen van de Brooklyn Bridge. De beroemde historische brug van New York is gebouwd in 1883 en heeft onder andere een voetpad waar je rustig overheen kan lopen. Je hebt er prachtige views van de skyline van New York.

De brug is ook mooi te zien vanaf het water. Met een rondvaartboot kom je onder andere langs de Vrijheidsbeeld en je vaart dus ook onder de Brooklyn Bridgde door.
Mocht je meerijden met een fietstocht, dan rij je meestal ook over de Brooklyn Bridge. Vervolgens (ook leuk voor wandelaars) ga je een bezoek brengen aan het stadsdeel Brooklyn (of ook wel “Breuckelen”). Hier vind je duidelijk de Nederlandse wortels van de stad, de wapenspreuk van Brooklyn is bijvoorbeeld: “Eendraght maeckt maght”.

#3 Central Park
Een gigantisch park midden in een van de grootste steden van de wereld. Een perfecte plek om even bij te komen van de drukte van de stad.

Zelf hebben wij er voor gekozen om op een doordeweekse dag ’s ochtends al een fiets te huren bij een verhuurder rondom het park (genoeg mogelijkheden waar het kan). Wij zijn vervolgens naar Le Pain Quotidien gefietst, dit is een klein eettentje midden in het park. Hier hebben wij ontbeten waarna wij vervolgens door zijn gefietst naar de meeste populaire plekken in het park.

#4 National September 11 Memorial & Museum
Van alle musea die New York rijk is, heeft het National September 11 Museum en het bijhorende memorial bij ons het meeste in druk achtergelaten.

#5 De vele bekende straten
New York telt twaalf avenues en 220 straten. Het is natuurlijk een onmogelijke opgaven om al deze straten bezoeken. De meeste bekende straten, die je ook moet hebben bezocht, zijn: Times Square, Fifth Avenue, Broadway, Wall Street en de Madison Avenue.

Tegelijkertijd dat je door deze straten wandelt kan je natuurlijk (voor de vrouwen) een van de vele winkels bezoeken.


About the AuthorGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑