Top 5

Published on januari 30th, 2020 | by OpReisBlog

0

5 plekken op de wereld die je moet hebben bezocht

1. Petra, Jordanië
Petra is de Romeinse naam voor de hoofdstad van de Nabateeërs, die in het huidige Jordanië ligt. Petra ligt aan de oostzijde van de Wadi Araba, in het westen van Jordanië. Het ligt ongeveer tussen de Dode Zee en de Rode Zee in. De stad ligt in een kloof en is gedeeltelijk uitgehakt in de rotsen. Deze archeologische vindplaats is een van de mooiste delen van het land en in de wereld.

2. Chinese Muur, China
De Chinese Muur, ook wel ‘the Great Wall of China’ heeft een lengte van ruim 6.000 kilometer. De Chinese Muur is een uit aarde en stenen opgetrokken verdedigingslinie in het noorden van China. De huidige Grote Muur is grotendeels tot stand gekomen ten tijde van de Ming-dynastie (1368-1644), maar verdedigingsmuren hebben een lange historie in China.

De meest authentieke, echte muur kan je het beste bezoeken vanaf de afgelegen plaatsen buiten Beijing. Denk hierbij aan Jinshanling en Simatai waar je prachtige trekkingen maakt.

3. Times Square, New York, Verenigde Staten
Mocht je ooit een keer New York gaan bezoeken, dan staan er waarschijnlijk veel dingen op jouw verlanglijstje om te bezoeken. De stad heeft zoveel te bieden. Er is in ‘the city that never sleeps’ zoveel te doen en te zien dat je bijna vergeet dat je er bent. Times Square mag je niet missen als je in de meest bezochte en bekendste stad ter wereld bent.

4. Marrakech, Marokko
Marrakech is een stad gelegen in het binnenland van Marokko. De stad bestaat uit een mix van een explosie van geuren, kleuren en smaken met een prettige chaos en een magische vibe. De mooiste plekken in Marrakech vind je verborgen in stegen en straten die in eerste instantie weinig bijzonders lijken te verhullen.

Marrakech wordt ook wel de ‘rode stad’ en ‘parel van het zuiden’ genoemd en als je in Marrakech geweest bent, kun je het daar alleen maar mee eens zijn. De rode stadmuren en huizen en medina zijn sprookjesachtig.

5. Parijs, Frankrijk
Parijs behoort tot de best bezochte steden ter wereld. De hoofdstad van Frankrijk heeft een enorme aantrekkingskracht op internationale en Franse bezoekers. De reputatie van de ‘stad van de liefde’ draagt hier een belangrijk steentje aan bij, net als de rijke historie en de vele bezienswaardigheden die de stad telt.

Met 2,25 miljoen inwoners in de gemeente Parijs is het echt een echte wereldstad. In totaal wonen er meer dan elf miljoen mensen in het stedelijk gebied van Parijs.


About the AuthorGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑