Wist je dat?

Published on februari 3rd, 2020 | by OpReisBlog

0

Nederlanders in het buitenland

Nederlanders vind je bijna in heel de wereld. De Nederlanders zijn een volk dat graag reist en geïnteresseerd is in andere culturen en talen. Soms reizen we voor korte periodes als vakantie, maar sommige immigreren zelfs naar het buitenland. Maar hoeveel van onze landgenoten doen dat nu eigenlijk?

Vakanties in het buitenland
Jaarlijks reizen er zo 10 miljoen Nederlanders naar het zonnig oord om daar hun vakantie te vieren. Frankrijk, Spanje en Duitsland zijn populaire landen waar vele Nederlanders heen gaan.
Waar er zo’n 1,3 miljoen Nederlanders naar Frankrijk gaan, gaan er ruim 1 miljoen richting Spanje. Duitsland staat onderaan in deze top 3: 750.000 vakantiegangers gaan daar heen.

Immigranten
Maar Nederlanders gaan niet alleen op vakantie naar het buitenland. Elk jaar gaan er zo’n 44.000 Nederlanders immigreren naar een ander land. Er kunnen verschillende redenen zijn om te emigreren. Er is een mogelijkheid dat iemand om persoonlijke redenen emigreert, meestal is dit dan om te genieten van de oude dag of een beter klimaat voor de gezondheid.

Soms immigreren ze om familiaire reden. In dat geval woont er al een gedeelte van de familie in een ander land. Twee andere mogelijk heden zijn economische redenen (naar een ander land voor werk) en politieke reden (de emigrant is dan niet tevreden met het politieke in het land en vindt het onleefbaar worden).

Tweede (vakantie)huis
Er zijn tal van Nederlanders (75.100) die een tweede huis hebben in het buitenland. De populairste landen om een tweede woning te kopen, is als volgt:
1. Frankrijk (19.500 woningen)
2. Spanje (8.300 woningen)
3. Duitsland (5.300 woningen)
4. België (4.500 woningen)
5. Zwitserland (3.800 woningen)


About the AuthorGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑