Waarom is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten? En is..." /> Reisverzekeringen – OpReis blog

Travel

Published on maart 30th, 2020 | by OpReisBlog

0

Reisverzekeringen

Waarom is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten? En is het eigenlijk wel noodzakelijk? Deze vragen worden vaak gesteld als het gaat om het afsluiten van een reisverzekering. Om duidelijk te maken waarom een reisverzekering aangeraden is, vertellen wij wat een reisverzekering is. En waarom je er een moet afsluiten voordat je op reis gaat.

 

Waarom een reisverzekering?

Een reisverzekering zorgt ervoor dat je verzekerd bent tegen materiële schade en letselschade die je kunt oplopen tijdens het reizen. Een ongeluk kan altijd gebeuren, dus je kan beter het zekere voor het onzekere nemen. De schade die de zorgverzekeraar vergoedt, is veel hoger als de premie die je moet betalen voor je verzekering. Ook biedt de verzekeraar hulp in het vakantieland waar je bent. Indien nodig zorgt de verzekeraar er zelfs voor dat je wordt teruggebracht naar Nederland. Ook wel repatriëring genoemd.

 

Wat zijn de risico’s in het buitenland?

Een van de grootste redenen om een reisverzekering af te sluiten is dat er in het buitenland meer en andere risico’s zijn. Mede omdat je in een vreemde omgeving bent. Regels zijn soms anders, waardoor risico’s moeilijker in te schatten zijn. In sommige vakantielanden is de kans op ziek worden groter door een andere hygiëne, denk bijvoorbeeld aan voedselvergiftiging. Ook kan een tropische infectie of een vervelende bacterie je ernstig ziek maken tijdens je reis. Maar welke arts is het beste? En waar kun je direct terecht? In dit soort gevallen kan je contact opnemen met de hulpcentrale van je zorgverzekeraar.

 

De belangrijkste verzekerde onderdelen op een reisverzekering zijn:

  • Medische kosten
  • Hulpverlening alarmcentrale en SOS kosten
  • Bagagedekking
  • Repatriëring (terugkeer naar Nederland)

 

Reisverzekering afsluiten

Het afsluiten van een reisverzekering kan gemakkelijk en snel via internet. Ga op zoek naar een voordelige reisverzekering, check de voorwaarden, en sluit de verzekering af. Zo makkelijk is het om jezelf te verzekeren tegen risico’s op vakantie. Er zijn talloze soorten verzekeringen. Vergelijken kan je dan ook veel geld besparen.


About the AuthorGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑