Nederland Toeristen Rotterdam

Published on november 5th, 2019 | by OpReisBlog

0

Top drie toeristen attracties in Rotterdam

Top 3 toeristen attracties in Rotterdam

Rotterdam, de havenstad in de provincie Zuid-Holland. De haven van Rotterdam is voor een lange periode de grootste haven van de wereld geweest maar is nog steeds de grootste van Europa.

Rotterdam is in 1940 grotendeels verwoest door Duitse bombardementen. In plaats van de beschadigde gebouwen te herstellen, kozen zij ervoor om de boel te slopen en opnieuw te gaan beginnen. Je ziet er dus weinig van terug. De stad telt ongeveer 610.000 inwoners en velen beschouwen Rotterdam als de hoofdstad van Nederland.

Allemaal heel interessant, maar wat maakt Rotterdam nou leuk voor toeristen? Wij hebben het even voor je uitgezocht.

De haven

Zoals al eerder verteld is de haven van Rotterdam erg belangrijk. Tussen de jaren 1962 en 2004 was de haven van Rotterdam de grootste ter wereld. De haven van Rotterdam is nog altijd de grootste van Europa. Om nou bijna 40km te gaan wandelen over de haven is ook niks aan. Wél kun je door middel van een boottocht kennis maken met de haven. Tijdens een rondvaart van 75 minuten zie je wat er gebeurt op de haven en zie je de skyline van Rotterdam. Tijdens de rondvaart krijg je uitgebreide uitleg over alles wat je daar tegenkomt. Dat klinkt dus niet verkeerd!

Wat ook niet verkeerd is, zoek je nog een bijbaantje? Op de haven is er voor 280.000 mensen werkgelegenheid. Solliciteren dus.

De Euromast

Wat is 185 meter hoog en staat in Rotterdam? Precies, de hoogste, toegankelijke toren van Nederland, de Euromast. De toren is een symbool voor de stad, de ultieme toeristenattractie dus. In de glazen lift wordt jij naar een hoogte van 180 meter gehesen. Erg spannend dus, je kunt hier ook overnachten op 112 meter hoogte en dineren op een hoogte van 96meter. Voor diegene die geen adrenaline krijgen van het dineren in een restaurant is dit dus de perfecte oplossing.

Stadstour met amfibie bus

Een tour door de stad Rotterdam, klinkt een beetje basic. Daar heeft Splashtours iets op bedacht. Een tour op zijn ‘Nederlands’. Deze bus gaat net zo gemakkelijk over het land als dat de amfibie bus gewoon weer het water in rijdt om de stadsrondrit varend voort te zetten. Op deze manier zie je dus veel meer van de stad! Bovendien, is dit spannender dan een basic tour door de stad.


About the AuthorGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to Top ↑