Wist je dat? Reisverzekering

Published on december 25th, 2019 | by OpReisBlog

0

Wat valt er onder een reisverzekering?

Reizen, wie houdt daar nou niet van? Lekker een tijdje weg van alle stres. Wat valt er nou onder zo’n reisverzekering? Hoe maak je jouw reis onvergetelijk en misschien nog belangrijker: welke verzekering sluit ik af en wat zit daarbij? Velen mensen twijfelen vaak over een reisverzekering. Wat is er wel of niet verzekerd? Hoeveel kost het mij? Is een reisverzekering het wel waard? Dit zijn allemaal vragen waar wij antwoord op hebben gezocht.

Soorten verzekeringen

Je hebt een kortlopende en een doorlopende reisverzekering. Als je niet vaker dan één of twee keer per jaar op vakantie gaat, dan kun je beter kiezen voor een kortlopende reisverzekering. Deze verzekering gaat dan in tijdens je vakantie en stopt daarna. Een doorlopende is bedoelt voor wanneer je vaker op vakantie gaat. Deze verzekering loopt gewoon door en je bent continu, overal verzekerd.

Reisverzekering

Tijdens een vakantie kom je heel veel tegen. Soms stuit je op een probleem waar je vantevoren nog niet aan gedacht hebt. Dit zijn een aantal risico’s waar je tegen verzekerd bent:

  • Extra kosten bij acute problemen ( je vliegtuig vliegt niet meer vanwege slecht weer ne je gaat een dag later)
  • Kosten om je reis te cancelen (je wordt ziek of raakt geblesseerd waardoor je niet meer op vakantie kan)
  • extra kosten wanneer je partner in het ziekenhuis terecht komt
  • Kosten indien jij of je partner overlijdt in het buitenland (begrafeniskosten ter plaatse of vervoer van het stoffelijk overschot naar thuisland)
  • Kosten van ambulance, gips en een ambulancevliegtuig in het buitenland


About the AuthorGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑